Download nu gratis WeAlert!

last van overlast

Overlast

Overlast veroorzaakt vaak stress of ergernis. Hondenpoep in het park, zwerfafval op straat, door wildplassers aangetaste muren of uw buurman die midden in de nacht zijn muziek heel hard aanzet. Hier leest u meer over al deze vormen van overlast, wat de politie en andere instanties doen om deze overlast te bestrijden en welke regels er gelden voor de verschillende vormen van overlast.

Wat doen gemeenten tegen drugsoverlast?

  • Gemeenten kunnen hiervoor specifieke bevoegdheden en strafbepalingen opnemen in de APV.
  • Veel gemeenten hebben een coffeeshopbeleid. Hierin kan de gemeente handel op straat verbieden.
  • Sommige gemeenten gaan verder en hebben in de APV ook samenscholingsverboden en verblijfsontzeggingen opgenomen. Wilt u weten hoe het in uw gemeente is geregeld? Informeer hierover bij uw gemeente.

Wat is geluidsoverlast?

Als u last hebt van geluid dat door anderen wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld een laag overvliegend vliegtuig om 06.00 uur ’s ochtends, een kroeg die te laat de deuren sluit, ruziënde buren of een boormachine.Wettelijke normen zorgen ervoor dat u niet te veel last hebt van geluid dat door anderen wordt veroorzaakt. De politie gaat na of iedereen deze normen naleeft. Is er geluidsoverlast en kent u de veroorzaker? Ga dan even langs en probeer samen een oplossing te vinden. Lukt dit niet? Bel dan met de politie. Wordt de overlast veroorzaakt door een horecagelegenheid of door groepen jongeren in de buurt? Neem dan onmiddellijk contact met de politie op. Bij overlast door een horecazaak kunt u ook de gemeente inschakelen. Zij kunnen bestuurlijke maatregelen opleggen aan de eigenaar van de horecazaak.

Deel op Facebook

Download nu gratis WeAlert!

Handige links